Parket

Kies voor warmte en gezelligheid met parket

Parket is en blijft een topper onder de vloeren, en dat is niet alleen te danken aan de warme uitstraling die dit natuurproduct te bieden heeft. Parket is namelijk verkrijgbaar in allerlei natuurlijke tinten en kleuren; een feit waarvan diverse interieurstijlen dankbaar gebruik maken. Toch is geen enkele parketsoort gelijk, want zoals bij elk natuurproduct horen kleine schoonheidsfoutjes er nu eenmaal bij. Bovendien zorgen verschillen in de houttekening precies voor die uniciteit waarnaar elke liefhebber op zoek is. Zoek je dus een unieke vloer met een warme en gezellige uitstraling, dan is parket ideaal voor jou!

Verschillende soorten parket

De term parket is in feite een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten die als houten vloeren door het leven kunnen gaan. Elk van deze soorten heeft een eigen specifieke kleur en tekening die je keuze mee kunnen bepalen. Toch wordt de houtsoort niet alleen gekozen op basis van persoonlijke smaak: ook de bestemming van de parketvloeren kan een doorslaggevende factor zijn. Zo vereist een druk belopen ruimte (zoals bijvoorbeeld de woonkamer) een hardere houtsoort dan een slaapkamer, aangezien een hardere houtsoort beter bestand is tegen beschadigingen.

Badkamers en keukens vereisen dan weer een houtsoort die bestand is tegen vocht en temperatuurschommelingen, om schimmelvorming en opzwellingen van het parket te voorkomen.

Inspiratie Gallery