Papier behang

Papierbehang is een veelgebruikte behangsoort. Dit komt mede doordat het een goedkopere soort behang is. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier. In de meeste gevallen bestaat het papierbehang uit zowel een bovenlaag als een onderlaag. Papierbehang staat garant voor mooie kleuren en heldere kleuren.

Het enige nadeel van papierbehang is dat het niet heel erg slijtvast is. Je kunt het daarom het beste in kinderkamers en slaapkamers gebruiken. Wat ook ideaal is aan papierbehang is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende stijlen en structuren. Er zijn zowel dunnere soorten als dikkere soorten papierbehang. Het voordeel van de dikkere soorten papierbehang is dat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn.

Het vooroordeel dat behangpapier niet slijtvast is behoord met de nieuwe productietechnieken voor een groot gedeelte van de kwaliteiten reeds een aantal jaren tot het verleden. Toch bestaan er diverse kwaliteiten in het behang op basis van papier met kwaliteiten die eerder voor slaapkamers bestemd zijn en kwaliteiten voor ruimten als woonkamer, bureel e.d.

Inspiratie Gallery